Taxatie Limburg

taxateur limburgAls taxateur in Limburg voer ik voornamelijk taxaties in Zuid-Limburg uit. Register Taxateurs mogen namelijk alleen gevalideerde taxaties uitvoeren in een bepaald werkgebied, afhankelijk van hun vestigingsplaats. Ik ben als taxateur in Heerlen gevestigd. Mijn werkgebied omvat dan ook alle gemeentes van Parkstad Limburg: Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Onderbanken, Nuth, Simpelveld en Voerendaal. Verder ben ik als taxateur in Zuid-Limburg actief in de gemeentes Valkenburg, Vaals, GulpenWittem, Sittard– Geleen en grote gedeeltes van de gemeenten EijsdenMargraten en Maastricht. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Van noodzaak tot toegevoegde waarde

Meer en meer merk ik als taxateur dat de taxatie gezien wordt als een verplichting in het laatste stukje van het traject voor de financiering van een nieuwe woning. Ook in de politiek lijkt deze gedachte vorm te vatten. Ten onrechte naar mijn mening.

Een taxateur doet veel meer dan alleen het vaststellen van de marktwaarde van het pand. In mijn ogen is een taxatie óók een kritische blik op het te kopen pand en de gevraagde prijs.  Steeds vaker word ik vooraf ingeschakeld voor een “quickscan” om te bezien of de vraagprijs van het pand in overeenstemming is met de waarde van het pand gelet op de huizenmarkt op dat moment. En dat is nu belangrijker dan ooit.  De markt wordt namelijk overspoeld met reclames van makelaars die huiseigenaren zogenaamde “doe-het-zelf-pakketten” aanbieden. De vraagprijs van de woning wordt door de verkopers zelf bepaald,  vaak zonder dat een gedegen of zelfs maar enige marktanalyse is uitgevoerd. Wordt vervolgens een bod gedaan door een onwetende koper, dan blijkt vaker dat bij taxatie de benodigde taxatiewaarde (bij lange na) niet gehaald kan worden. Teleurstelling tot gevolg.

Een ander fenomeen dat zich steeds vaker voor doet is dat een makelaar die een bestaande klant in een “toptijd” een huis heeft verkocht. Wanneer de makelaar hetzelfde huis opnieuw zelf in de verkoop krijgt, durft hij de klant niet te vertellen dat de waarde flink is gedaald. Hij zet deze woningen dan weer voor een te hoge prijs in de markt, waardoor ook hier weer bij een taxatie niet de waarde wordt gehaald die voor de financiering benodigd is. Ook hier is een kritische blik essentieel. Als taxateur zijn wij meer dan wie ook bekend met de marktprijzen van woningen binnen ons werkgebied.

Als laatste bestaat de kritische blik ook uit het bekijken en beoordelen van de technische staat van een woning. Niemand zit immers te wachten op verborgen gebreken. We kruipen niet in de huid van een bouwkundige, maar we zijn wel opgeleid om globaal een inschatting te kunnen maken en onze klanten te adviseren over een eventuele bouwkundige keuring.

Door deze brede aanpak is een taxateur niet slechts een verplichting, maar een sparringpartner die waarde toevoegt!

Taxatie aanvragen

Een taxatie in Limburg wordt binnen 3 dagen uitgevoerd en binnen 5 dagen heeft u het taxatierapport in huis. De tarieven zijn afhankelijk van het object en de gevraagde informatie ( alleen i.v.m. financiering of ook een onderbouwd advies). In de regel zal dit tarief tussen de € 250,00 en  € 300,00 liggen voor een taxatie zonder advies. Bij een taxatie met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) komen er extra kosten bij voor de validatie. Voor panden boven de € 600.000 en bij bedrijfsonroerendgoed maak ik een persoonlijke offerte voor u.

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een taxatie in Zuid-Limburg of heeft u een taxatierapport voor uw financiering nodig? Neem in dat geval contact met mij op via het contactformulier of via info@leonmakelaar.nl.
taxatie limburg