Taxatie Valkenburg

Taxateur Valkenburg Leon MakelaarAls taxateur in Valkenburg doe ik veel meer dan alleen het vaststellen van de marktwaarde van een pand. Naar mijn mening is een taxatie óók een kritische blik op het te kopen pand en de gevraagde prijs. Steeds vaker word ik vooraf ingeschakeld voor een “quickscan” om te onderzoeken of de vraagprijs van het pand in overeenstemming is met de waarde van het pand. Tijdens het taxeren in Valkenburg houd ik rekening met de ontwikkelingen op de lokale huizenmarkt. En dat is nu belangrijker dan ooit.  

De markt wordt namelijk overspoeld met reclames van makelaars die huiseigenaren zogenaamde “doe-het-zelf-pakketten” aanbieden. De vraagprijs van de woning wordt door de verkopers zelf bepaald, vaak zonder dat een gedegen of zelfs maar enige marktanalyse is uitgevoerd. Wordt vervolgens een bod gedaan door een onwetende koper, dan blijkt vaker dat bij taxatie de benodigde taxatiewaarde (bij lange na) niet gehaald kan worden. Dit heeft vaak teleurstelling tot gevolg.

REGISTER TAXATEUR

Ik ben ingeschreven als Register Taxateur in Valkenburg bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Het NRVT houdt toezicht op het naleven van de gedrags- en beroepsregels, reglementen en permanente educatie. Hierdoor heeft u de garantie om een betrouwbare taxatie te ontvangen.

TAXATIERAPPORT AANVRAGEN

Een taxatie in Valkenburg wordt binnen 3 dagen uitgevoerd en binnen 5 dagen ontvangt u het taxatierapport. De tarieven zijn afhankelijk van het object en de gevraagde informatie (i.v.m. alleen een financiering of ook een onderbouwd advies). In de regel zal dit tarief tussen de € 250,00 en € 300,00 liggen voor een taxatierapport zonder advies. Bij een taxatie met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) komen er extra kosten bij voor de validatie. Voor panden boven de € 600.000 en bij bedrijfsonroerendgoed maak ik een persoonlijke offerte voor u.

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een taxatie in Valkenburg of heeft u een taxatierapport nodig voor uw financiering? Neem in dat geval contact met mij op via het contactformulier of via info@leonmakelaar.nl.

Taxatie Valkenburg