Cottessen 8, Vijlen

Price Upon Request · Woonhuis · Verkocht

Beschrijving

Een uniek pand op een unieke locatie in het stiltegebied “Cottessen” bij Vijlen.

 

Deze Monumentale vakwerkboerderij is ongeveer 500 jaar oud. Het pand bestond vroeger uit een woonhuis, een bakhuis, een knechtenverblijf en stallen voor het vee.

Het woonhuis is ongeveer 300 – 500 jaar oud. Dit is vastgesteld aan de hand van inkervingen in de houten balken. De stenen hebben allemaal een marmerstreepje in de diverse kleuren. De koestal is ongeveer 200 jaar oud.

Vakantiewoning 8a was vroeger het bakhuis van de boerderij en vakantiewoning 8b was vroeger de paardestal met het verblijf van de knecht.

Het is de enige boerderij die gebouwd is uit vakwerk en stenen uit de Cottessergroeve, gelegen vlak bij de woning.

Hoeve Termoere is door huidige eigenaren grotendeels met moderne materialen gerenoveerd en gemoderniseerd, zonder dat de authentieke elementen en uitstraling verloren zijn gegaan.

Het geheel omvat een boeren woonhuis met inpandige berging, grote opslagschuur en een vrijstaande werkplaats met diverse houtbewerkingsmachines en stalling voor de auto’s. Tevens zijn er twee ingerichte vakantiewoningen, waarvan eentje vrijstaand is en de andere een zijvleugel van de hoofdwoning is. Beide hebben een eigen ingang. Er is vergunning om van een deel van de berging en schuur nog twee extra vakantiewoningen (8c en 8d) te maken. Het geheel ligt op een perceel van 6000 m2 met rond om vrij uitzicht over het “Heuvellandschap”.

 

 

Contact opnemen

Indeling

HOOFDWONING:

Begane grond:
Entree/hal met meterkast, deur naar ruime woonkamer (8,50 x 5.00 m) met werkplek en trap naar verdieping. Separate eetkeuken (4.87 x 2.74 m) met keukenopstelling met de volgende apparatuur, 4 pits inductiekookplaat, elektrische oven, afzuigkap en koelkast. Woonkamer en keuken zijn voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. Deur naar bijkeuken (5.03 x 2.41 m) met de witgoed opstelling en deur naar toilet met hangcloset en fonteintje. Via bijkeuken is een ruimte ( 8.12 x 5.00 m) te bereiken met de voorraadkasten en deur naar binnenhof. Naast deze ruimte ligt nog een ruime schuur/berging ( 8.04 x 6.46 m) met grote poort, voor de stalling van de tractor, grasmaaier en veegmachine. In deze ruimte is reeds een trap geïnstalleerd voor het nog te realiseren van de appartementen 8c en 8d op de verdieping.

1e Verdieping:
Overloop met toegang tot de drie slaapkamers ( 4.97 x 4.19, 2.70 3.41 en 2.67 x 2.60 m), waarvan twee met ruime inbouwkasten. Op de overloop is ook nog een zeer ruime inbouwkast. Badkamer (4.72 x 2.26 m) met ligbad/whirlpool, douche, 2e toilet (hangcloset) en badkamermeubel met wasbak, spiegel en verlichting. Via deur badkamer kom je in een ruimte van 11.62 x 6.81 m, waarin een keukenblok staat, een slaapkamer en een overige ruimte is gerealiseerd. Deze staat via een trap in verbinding met de begane grond en deur naar binnenhof.

VAKANTIEWONING 8A:

Begane grond:
Woonkamer voorzien van TV, eethoek en keukenopstelling. Slaapkamer voorzien van tweepersoonsbed op begane grond. Badkamer met toilet, wastafel met spiegel en douche. Het vloeroppervlak begane grond is groot 7.61 x 5.60 m.

1e verdieping:
Overloop met berging, Slaapkamer met 4 slaapplekken. Ruimte met de opstelling van de eigen cv.

VAKANTIEWONING 8B:

Begane grond:
Entree/hal met meterkast, trap naar verdieping. Ruime woonkamer met TV, eethoek en keuken opstelling. Ruimte met de opstelling van de eigen cv. Toilet met duo-bloc en fonteintje. Het vloeroppervlak begane grond is groot 7.87 x 5.04 m.

1e Verdieping:
Overloop met toegang tot de drie slaapkamers met 6 slaapplaatsen en de badkamer met wastafel met spiegel, douche en 2e toilet.

WERKPLAATS/GARAGE:
Te bereiken via schuur hoofdwoning en via elektrische poort aan de voorzijde. Het betreft een ruimte van 15.03 x 8.36 m met een hoogte van 2.61m. De ruimte is nu in gebruik als werkplaats met diverse houtbewerkingsmachines en deels als autostalling.

Locatie

Cottessen 8, vijlen

Documenten

    Disclaimer

    Alle opgegeven maten zijn circa maten, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Een overeenkomst kan slechts tot stand komen ingeval van wederzijdse schriftelijke overeenstemming. Aan eventuele onvolkomenheden in de tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld. Deze informatie is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, tussentijdse verkoop voorbehouden. De koopoverkomst tussen verkoper en koper komt pas tot stand indien beide partijen schriftelijk de koopakte hebben ondertekend, alsmede dat deze overeenkomst totstand komt onder opschortende voorwaarde dat beide partijen deze akte ondertekenen. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen of een afspraak maken met mijn kantoor.

    Contact

    Stel uw vraag over deze woning of vraag vandaag nog een bezichtiging aan.
    Uw bericht is verzonden!